142/Въпроса, който ме вълнува
не е за „да” или за „не”!
О, всяка глупост скъпо струва,
щом късно тя се разбере!
Света безспорно се раздира,
възхода му така се спира,
а върху бурето с барут,
е сложен нашия статут!
Ще спрат ли тия атентати –
неравностойните войни,
които Изтока ни прати
и като котка ни следи!
Нима народа ни е сляп,
че ги посреща с' сол и хляб!
© Hristo Slavov Все права защищены