5 мая 2017 г., 12:45

Продължение на първата ми книга 

  Поэзия » Гражданская
309 0 0

2/ОТ ЧУЖДАТА СТРАНА-21.11.2015

 

Защо се правиш на наивен?
И ти не вярвай в чудеса!
Аз знам света ти е противен
и неговата суета!

 

Щом някъде не те познават,
шедьоврите ти не ценят,
те близките си награждават,
и гдето повече дадат...

 

За тях човек си с малка буква,
колкото да те е жал!
И е намърдан в туй статукво
И повече е хвърлял кал!

 

Не те ценят по килограми,
или че ти си по-висок
но те безпринципно те мамят,
че в нищото не правиш скок!

 

Щом с „нищото” „нещата” мерят,
предимство дават по друг път.
И както правят Том и Джери,
те гонят другите със прът!

 

Оценките са без критерий!
И журито е без вина!
Ти истина не ще намериш,
щом си от другата страна!

 

И щом така се оценява,
ти няма да си оценен.
Ще стане гений, който дава.
Конкурсът тъй е нагласен!

 

Дори да имаш страшно лустро,
или да имаш по-шик цвят,
те как ще оценят изкуство,
щом „чувствата” им още спят?!

 

Така, че щом не те познават,
те няма да те оценят.
На справедливци все се правят,
Но Интереса си следят!

© Христо Славов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??