23 янв. 2015 г., 22:05  

Простор за рожбите ми 

  Поэзия » Другая
362 0 7

                                                          П Р О С Т О Р   З А   Р О Ж Б И Т Е    М И

 

 

                                                          Видях луната в тази вечер бликнала –

                                                          изгряваше над нашия квартал.

                                                          Под нея в хор децата чуруликаха...

                                                          За миг подобен всеки би мечтал.

                                                          Звездите полудели  затанцуваха

                                                          вплетени в игривите лъчи

                                                          и дъжд от златен прах над мен посипаха –

                                                          от щастие притворих аз очи:

                                                          „О, Боже мой, ако ме чуваш, моля те –

                                                          на мен такава щедрост подари!

                                                          За рожбите ми звездни – стиховете ми!

                                                          Не моля аз за власт и за пари.”

                                                          Луната ме погледна тъй  препълнена,

                                                          че аз потънах в нейната любов.

                                                          От таз взаимност ме очаква раждане –

                                                          за рожбите си търся  пристан нов...

                                                                                                                  

 

© Стойна Димова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • По майчински топло и обично!

    Поздравления!
  • Благодаря ви приятели - Младен, Таня, Кети, Никола, Пламена!
    Чудесно се чувствам сред вас и с топлите ви думи!
    Бог винаги да бъде с вас!
    Поздрав от мен и приятна вечер за всички!
  • Завидна загриженост
    "За рожбите ми звездни- стиховете ми!"
    Обично и изстрадано стихо!Харесах и го оценявам!
    Поздрави от мен и хубава вечер!!
  • Хубави стихове ни поднасяш, Тони!
    Винаги пълни със смисъл,
    винаги оставящи приятно усещане след прочита им!
    Нека има простор за твоите чудесни стихове!
    Приятна вечер от мен!
  • Като не ни искат в тоя свят - отиваме в друг! Поздравче!
  • Нека има простор за стиховете ти!
    Те са нашите рожби и от нас зависи дали ще са заредени с радост или тъга.
  • Може да се погледне освен алегорично и буквално на творбата ти, Стойна.
    Луната и Марс са следващите бази /"пристан нов"/ за рожбите ни.
    И дай боже това да са по-хубави светове за тях от земния.

    Хубаво и прочувствено стихотворение, за което те поздравявам!
Предложения
: ??:??