24 июл. 2015 г., 21:24

Псалом 

  Поэзия » Другая
404 0 1

Величая Те, Създател и Спасител!

Покланям се пред славното Ти име!

Ти Господ мой си, но и мой Родител!

Създаде ме, намери ме, спаси ме!

 

Днес на Тебе пея за прослава

химни радостни и песни.

Ще извикам, та земята цяла

да познае Теб, Татко небесни!

                       

Като Давид и аз ще затанцувам,

ще пляскам със ръце, ще скачам.

В присъствието Ти ще се вълнувам,

блажено тръпнеща ще се разплача.

 

И няма да ми стигнат думите  

да изразя неземната Ти слава!

Но във сърцето ми ако надникнеш,

там Твоят образ ще се отразява!

 

И ще познаеш, че Единствен Ти си

крепост моя, и прибежище, и дом.

Душата ми от Твойта благодат зависи,

за Теб е този мой псалом!

© Галина Пенева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Поздравявам те за чудесната творба посветена на нашия Спасител!
    Благославяй името Му вечно! Нека Той щедро да те благослови и води по най-правия и чист път в живота ти!
Предложения
: ??:??