13 сент. 2015 г., 15:00

Първокласник 

  Поэзия » Другая
574 0 16

"Пораснал си!"- ми каза мама днес.
"Не си дете, а същи Херкулес!
Чуй, как звънче училищно звъни.
От утре първокласник ще си ти."

 

Ще сложим в раничката закачлива-
букварчето, тетрадките, молива,
пастели, четки, блокчета, боички...
/а в джобчето ще скрия и колички/.

 

Меченце мило, моля, не плачи
че сам във къщи ще останеш ти.
Но в чантата ми вече място няма,
виж колко е надута и голяма.

 

Със другите играчки си играй,
на мен успех учебен пожелай!
А щом науча буквичките аз
на тебе книжки ще чета в захлас.

 

Успех на всички дечица, които на 15-ти септември за първи път ще прекрачат училищния праг!

 
 Художник: Михаела Фенерева

© Таня Мезева Все права защищены

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??