Примамиха го градски светлини,
бе слушал колко е красиво!
Представяше си сбъднати мечти -
далеч от бедност! Бъдеще щастливо!
Но вместо радост, трупаше беди
и вместо обич срещаше измама,
останал сам със своите сълзи -
илюзията бе така голяма!
Копнееше да се завърне там,
където пламъкът в огнището гореше -
дори в лишения, не беше сам
и Божията обич го крепеше!
Припомни си най-чудни времена
и вечерите в старата им къща,
усмивките на майка и баща
и любовта, която там го връща!
© Руми Все права защищены