Кога настъпва Раят на Земята?
Когато в мир и хармония е душата.
Когато си щастлив със своята съдба,
когато оставиш след себе си следа.
Когато се радваш, когато тъгуваш,
когато предимно сърцето си чуваш.
Когато знаеш, че животът е красив
и е дар прекрасен, за да бъдеш ти щастлив.
Когато благодарен си за всичко на света
и радваш се предимно на малките неща.
Тогава осъзнаваш, че си ти избран
да бъдеш част от този Рай блажен
и че си божествен и желан,
макар понякога тъжен и смутен.
Това е красотата на живота,
вечния водовъртеж –
на падения и върхове
на тишина и на стремеж...
© Елена Трендафилова Все права защищены
За радост все още се натъквам на добри хора, готови да помогнат на изпадналия в беда и ми стоплят сърцето.