24 февр. 2007 г., 17:33

Раздай я обичта 

  Поэзия
525 0 12
На заем обич не се връща,
тя дар е... горе от небето.
Не може никой нея да я гони,
ако е кацнала... там на сърцето.
Когато даваш, много получаваш,
защото във душата ти гори,
любов, която с обич подаряваш,
трикратна се завръща винаги.
Тупти, пулсира във кръвта ти,
и медоносно се разлива в теб,
любов такава... дива, щедра,
не можеш с нищо да я спреш.
Раздай я с топлината на мечтите,
на птиците, потърсили гнезда,
или на слънчеви лъчи, покрили
и теб, и твоята душа...
Раздай я на дечицата, които
не са познали майчина сълза,
на скитниците, зъзнещи на прага
и чакащи от твоята ръка троха.
Не чакай никога отплата!
Доброто, сторено с добра душа,
е дар от Бога в небесата,
Той не забравя своите чада.


© Евгения Тодорова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??