18 мая 2011 г., 22:46

Разтопи ме 

  Поэзия » Любовная
1079 0 2

Разтопи ме

 

Разтопи ме като пролетния сняг

от  преспите не виждам и не чувам

като лавина съм или съдбовен знак

но виж как с миналото се сбогувам

 

Като замръзнал ручей разтопи ме

че животът ми е спрял скован от лед

напролет жарко слънце донеси ми

да потека обратно цялата към теб

 

Като пролетна мъгла стопи ме

че смразяващ студ съм носеща тъма

с дъха си топъл разпръсни ме

на хиляди микрони бяла светлина

 

Като летен облак посрещни ме

аз нося дъжд от живата вода

да не замръзна отново опази ме

да не остане лед през пролетта...

 

Анелия Дойчева  27.02.2011

 

© Анелия Дойчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??