Разпитах безброй много хора,
претърсих и онлайн простора,
но пак не открих рецепта една
как да съм майка най-добра.
Ръкавите бързо запретнах,
всички съставки пресметнах,
и седнах да пиша това,
що не познава света.
Заех се с това начинание,
макар и без нужното знание.
Оказа се трудна задача,
която взе да нагарча.
Смачках всичките листи,
оставих главата си чиста,
изхвърлих всички съставки,
мнения, оценки, добавки.
Разбрах защо няма рецепта
да бъда майка перфектна!
Хареса ми стиха ти!