26 нояб. 2011 г., 22:35

Реката сънува 

  Поэзия
810 0 19

РЕКАТА СЪНУВА

 

Отражението на рибаря

със слънцето флиртува.

Водата огледална

притихнала сънува

 

Мистралът как я гони,

а тя с коси игриви

докосва го кокетно,

в рапан плътта си скрива.

 

Коктейла си във синьо

изпива без остатък,

а после със прибоя

танцува до припадък.

 

С течението топло

потъва надълбоко,

претърсва всяка мида

за обич синеока.

 

Във приливите тихи,

във бисерчето малко,

в сърцето и в сълзата

на влюбена русалка

тя търси и сънува.

 

Далеч е Океана.

Пробужда се реката.

... Рибарят нещо хвана.

 

© Алина Стоянова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??