19 окт. 2011 г., 11:29

Реквием за любовта 

  Поэзия » Любовная
479 0 3

Реквием за  любовта

 

Защо ти искаш да я детронираш.

Тя още е царицата за нас.
Ти своя дълъг нос къде навираш,
най-святата магия да рушиш!

 

Ти помниш онзи миг след нашто детство,
когато преоткривахме света
и търсехме да найдем свойто място,
със взлом при нас се втурна любовта!

 

От този миг тя седна на Престола...
И от тогава в скута си ни взе.
И от тогава тя блести със ореола.
И с нашата Съдба се тя зае...

 

Света чрез нея ние преоткрихме...
Осмислихме безсмисленния Свят.
За нашто щастие във брой платихме!...
Докато пъпките ни разцъфтят!

 

Не знам в какво сега я укоряваш?!
Защо я гледаш с недобри очи?!
С Темида ли се ти отъждествяваш...
О, моля те, за малко замълчи!

 

Не я прогонвай ти със женски клетви...
Със сълзите във твоите очи!
Не сме ние от хората проклети
и няма да я мъчим да пълзи!

© Христо Славов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря,че сте редовни читатели на моята скромна личност и понякога, се възхищавате от това което съм написъл .О, има смисъл човек да се стреми да изкара на показ, онова което таи,дълбоко във душата се!
  • Хубав стих - като заклинание. Поздрав от мен, Христо!
  • Браво!Поздрав!
Предложения
: ??:??