Мисия последна -
случаен лъч изтръгнал се от залеза,
побягнал от усмивката на мрака.
Траверсите на времето потракват -
кутии от консерви в лапите на вятър,
обесени от разпилени мисли.
В бенгалските пръски на злото
живеят ангелски очи...
Доверието се руши
в бреговете на съмнения.
Просяци са новите пророци,
но просяци с избодени очи.
Гадаят бъдещето по коричка хляб
и режат вените на бъдещите дни
сред писъците на осъдени мечти...
Вярата отново е в засада!
© Младен Мисана Все права защищены