31 дек. 2014 г., 17:14

Рождество 

  Поэзия » Философская
287 0 0

Просъскват пластовете,
Времето  ги гони?
Препускат сиво-сини небеса...
Във мигове се сменят
 всичките сезини...
Вълшебници ли

 правят чудеса!?

И във Света 
нещата се редуват:
Живота и Смъртта
пристигат под ръка,
но само раждането
 се празнува,
от "Време оно" е било
така...

Живота и Смъртта
взаимно се препират...
Нали това са  полюсите 
на света!
За миг се ражда всичко
и умира,
но с раждането само
идва 
Пролетта!
 08.10.1974г. София

© Христо Славов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??