"Самотата ще те убие"
Нима?
Вярваш ли истински в това?
Самотата, драги,
е единствената избава
от разрухата в света.
Когато си сам,
тогава си браниш сърцето.
А инак
безпомощно,
наивно и крехко,
то дарява се някому
и веднъж щом е взето
не ще се завърне
никога,
както било е последно.
Ще го получиш
в плик
с кръв по етикета.
Смачкано, бито,
треперещо,
унищожено.
И ще се молиш
да си знаел навреме
какво имал си,
когато си бил сам,
ала ти е било цяло сърцето.
© Виктория Все права защищены