Санчо Панса
Днес няма
вятърни мелници.
И Дон Кихот
е ненужна измислица.
Него - Безумеца -
замерят с присмех
не само невежите,
сакатите духом - и босите,
но и ти -
добрият стар оръженосец,
приятелят! -
свил гръбнак доживотно,
безпаметно,
тъпо
и злостно
се целиш право в очите му,
без да знаеш,
че са последните живи звезди.
Спри!
© Роза Стоянова Все права защищены