19 авг. 2011 г., 11:57

Сектата на лъжливите овчарчета 

  Поэзия » Гражданская
409 1 3

СЕКТАТА НА ЛЪЖЛИВИТЕ ОВЧАРЧЕТА

 

Вилнее сектата на лъжливите овчарчета,

сбрана от източни и западни другарчета…

Тайно хиляди апокалипсиса изфабрикуваха

и с войни, кланета и насилие се налудуваха…

 А тълпите гнева лъжовно приспиваха,

с белите конци популизма пришиваха…

Смърт, потопи, катастрофи вещаеха,

за теглото робско на плебса нехаеха…

На чудеса за вечна младост се надяваха,

а бесилки, ешафоди, клади сглобяваха…

Никого и нищо в природата не пощадиха

и с богатства баснословни лесно се сдобиха…

И сега, когато Земята злодейски е опостушена,

надуха “гайдите” като морска сирена…

И досъсипаха на поколенията бъднините,

вместо да възстановят напълно щетите..

Продължават с бомби да ни бомбардират –

нямат намерение от власт да абдикират…

Отново и отново катаклизми ни вещаят,

за несметни богатства алчно си мечтаят…

А хората на лъжите им веднъж обръгнали,

по гурбет в чужбина навсякъде са тръгнали…

Ала на битието справедливо найден е колаят

и на лъжливите овчарчета дошъл е краят…

Искаме да живеем като свободен народ,

не вярваме никак в задгробен живот…

А вий се махнете завинаги вече от тука –

никой не вярва във ваш'та сполука!...

Стихоплетстването си аз няма да свърша,

нрава злодейски дорде не прекърша!...

© Лиляна Благоева Андреева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Добре си ги накастрила, Лили.
  • Огнено момиче си!И написаното е самата гола истина!Поздрав!
  • Само ако можеше някой от тези злодеи за миг да се замисли...Уви!Докъто народът с мазни приказки се приспива,тази лавина ще залива живота ни!Харесва ми.
Предложения
: ??:??