11 дек. 2022 г., 20:33

Сетива 

  Поэзия » Любовная
255 3 10

Ах, няма толкова галантно острие,
наточено до ширина на конски косъм,
каквото би било едно сърце,
което любовта не е докоснала.
Ах, няма по-безизразни слова,
смаляващи значимостта на тая горест,
от тия що хвалебстват любовта,
неизгорели в трескавата болест.
Ах, няма на света един поет,
да не е за бесилото бленувал.
И няма в никой речник епитет
за устните, които е целувал.
И няма за слепеца синева,
за глухия тъй както няма ритъм.
Сърцето носи всички сетива -
любов се дава, за да се изпита.

© Jane Doe Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??