Ще бъде
Ако някой опита от земния стан
да защитава тази вселена;
Ако някой издигне ръката за бран –
да спаси красотата зелена;
Ако някой не спи в безкрайните нощи,
а света горещ обикаля
и Богу се моли все още и още
подлост и злоба да сваля...
Ако всички след него отворим очите
и мъдрост нагребем, тогава...
Тогава и Господ ще хване ръцете
през вулканичната лава.
Тогаз земетръси, пожари безкрайни,
войни и стихията водна,
скандали, убийства и мафии тайни,
ще потънат под вселена свободна.
И онзи предречен от древното още
свят на любов и на слава,
ще бъде безкраен в Христовите нощи...
Бог всекиму туй да дарява!
© Стойна Димова Все права защищены