15 мая 2021 г., 07:07

Ще бъдеш 

  Поэзия » Любовная
593 0 1

Веднъж завинаги да млъкна - ще полудееш.

Тихичко с очи да ти крещя, повярвай ми, ще оглушееш.

Да ме разлистиш като книга - ще ослепееш.

В най-тихите ми води да плуваш - ще се удавиш.

Пожелая ли само мен да помниш - всичко и всички ще забравиш.

Ще те погълна - посмееш ли за вълните ми да бъдеш бряг.

И към дъното да тръгна - дали ще можеш да озаптиш своя бяг?

През девет планини от мен да бягаш - в десета ще ме откриеш.

Безкраен ляв завой да бъда - с пълна газ в мен ще се разбиеш.

Ти огън да бъдеш - от студ ще се побъркаш.

Да нямаш рани - и пак вътре в тях ще бъркаш.

В знойни устни да те заключа - ще се сгрееш.

Но попитам ли те, въпреки всичко, готова ли си - ще онемееш.

© Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Неизбежност. Много ми хареса.
Предложения
: ??:??