Ще нарисувам твой портрет,
ще бъде толкова изящен.
Навън е нощ – един без пет,
портретът ти ще е прекрасен.
Ще ползвам маслени бои
и светлината лунна, нощна,
ще греят твоите черти,
усмивката ще е разкошна.
Нощта отвън ще превали,
аз ще рисувам, без да спирам,
и само с нощните звезди
във всеки цвят ще те намирам.
Ще те рисувам до безкрай
и чак до утрото красиво,
денят ще те посрещне, знай,
с признанието мълчаливо.
Мария Мустакерска
© Maria Mustakerska Все права защищены