30 нояб. 2011 г., 09:51

* * * Що е тя, Любовта* * * 

  Поэзия » Любовная
908 0 3

Какво ли тази дума означава -

веднъж ни пречупи до земята,

друг път като слънце жарко озарява,

ту силни ни прави,

ту отслабва ни и гневи -

отрова и сладост, дори

на най- силния е слабост.

 

Ала много неща ние бъркаме с Любов,

много силуети измамни срещаш,

преди за истинска да си готов.

Лъжат ни те или истини ни казват,

що е доверие и вярност ни показват.

Да се борим и да жертваме ни учат,

та когато истинска открием,

сърцата да сполучат.

 

Всяка Любов е учител, ала урокът боли -

от детска до юношеска,

та за най- голямата готова да си ти.

Раните техни времето лекува,

дори и Душата да се бунтува,

те са като Северни Звезди –

към истината водят те, помни.

 

Затуй изживей ги и от болката не се плаши,

накрая ще се сбъднат твойте съкровени мечти,

ще откриеш свойта Светлина -

красива и голяма - туй ще бъде Любовта* * *

© Калина Иванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • "Всяка Любов е учител, ала урокът боли -..."

    Колко малка си, а знаеш и уроци ни раздаваш?!
  • Може би си права- благодаря за съвета.
  • Добра идея, но слабо изразена в стих, ако беше реализирана идеята в разказ, мисля, че щеше да бъде по - сполучливо. Само рими и идея не са достатъчни за да стане хубав стиха!
Предложения
: ??:??