Слабосилие... Или: Писано ли е от Господ...?!
(По К. Качев и Р. Рой...)
"Защо? Защото според правилото старо
добра за тях е тази проста цел:
Човек каквото може притежава.
А Силният – каквото си е взел."
( Уърдсуърд, "Гробът на Роб Рой" )
Не знам дали е писано от Господ.
Заоблени са острите Му пръсти.
Садил вина на вярата във костите.
Сферични са и хората. От кръстене.
В тефтера Му не знам да е надничал
(освен самият Господ взор човешки).
Надеждите подхвърля по коричка.
Луната офазена… Хляб и свещ е.
А аз дори ръце не притежавам.
По зрак се губят все по тебе.
Болката с вълната си удави
ниския ми праг. И ме загреба.
Каквото е раздал… Раздал е…
Земя и вино… За рибаря – стръв…
Но буди се от правилото старо
Силният:
Че Любовта печели се и с "кръв"…
© Таня Георгиева Все права защищены