4 июл. 2015 г., 11:18

Слънчевата светлина 

  Поэзия
647 0 1

Никоя буря не трае вечно,

понякога е по-дълга отколкото очакваш, 

но винаги след това изгрява слънцето,

което ще те стопли 

и ще изгори враговете ти.

До тогава използвай бурята, 

защото тя може да ти помогне.

Изпепели болката с мълниите

и от дъжда вода пий, 

когато си жаден.

 

Трябва ти само търпение.

Това, че не виждаш светлината на слънцето,

не значи,

че я няма.

Тя е там

и понякога до нея можеш да стигнеш през много пътища

и понякога решаваш да заобиколиш, 

защото светлината там е най-ярка.

Но внимавай,

тя заслепява, понякога!

 

 

© Василена Николова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • „Изпепели болката с мълниите/и от дъжда вода пий,/когато си жаден." Силен дух, предвидливост и изобретателност. Харесва ми И постройката на стиха е много интересна.
Предложения
: ??:??