15 апр. 2009 г., 16:09

Смесица от блясъци и мрак 

  Поэзия » Философская
1005 0 5

Не се опитвай да затваряш
очите ми за болката навред
и спри наивно да повтаряш,
че всичко е съвсем наред!

Светът не е безкрайно светъл,
а смесица от блясъци и мрак!
До тука знам, че е протекъл
в падения, възход и бяг...

Движения, импулси и замах,
като под тръпнеща ръка,
рисуваща табло за шах -
поле на власт и суета.

Създател може и да няма,
ала черно-бялата игра
я има и търпи промяна,
чрез двуцветната борба.

В тази партия жестока
бяла фигура до мен бъди,
дай ми сила и посока
и по пътя ни свети!

Не се опитвай да затваряш
очите ми за болката навред!
Не бива сляпо да забравяш
черно-бялото табло под теб!

© Ива Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Чудно!
  • много готино
  • много добре написано!
  • Ами мерси,Нели!
    Това ще се случи,когато и аз отворя очите си за светлината... когато някой блесне пред очите ми... и тя ще се пречупи и ще виждам...цветно.
    За сега си оставам на дъската,да се уча да играя
  • Пожелавам ти в живота ти да влязат и всички останали цветове!
Предложения
: ??:??