1 нояб. 2016 г., 14:45

Смисъл 

  Поэзия » Философская
527 1 6

СМИСЪЛ

 

Нямам нужда от супер герои,
от измамно блестящи звезди – 
в мойте земни житейски порои 
не оставят те трайни следи!

 

Нямам нужда от шумни фанфари 
да ме люшкат в безлюдни тълпи, 
в полуздрача фалшива китара 
като улично псе да скимти!

 

Нямам нужда от евтина слава – 
като сутрешен сняг се топи! 
От човека какво ли остава, 
щом последния сън си заспи?!

 

Някой някъде беше написал, 
че светът е за гибел готов, 
но държи го едничкият смисъл 
и че той се нарича Любов!

 

© Христина Радомирова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??