19 июл. 2010 г., 13:56

Спешна нужда от магия 

  Поэзия » Другая
562 0 4

Цял живот

любовта се е вихрела,

като господарка, в живота ми.

 

Непокорна

размахваше копието си.

 

Уверено,

с кървавите доспехи,

към червеното слънце вървеше.

 

Не се страхуваше от смъртта,

когато след боя кървеше.

 

Лекуваше се сама, без упойка,

със зъби прегризвайки

некротичните тъкани.

 

И нехаеше,

в непознати тресавища

когато замръкваше.

 

Сега спешно ми трябва

една баба-знахарка

с чудодейна отвара.

 

Да ти дам да отпиеш

(макар че не знам още

как точно да го направя).

 

Та да видиш внезапно

колко прекрасна и нежна,

ефирна и трепетна мога да бъда.

 

Да поставя в твойте ръце

и на твоята милост сърцето си

да го съдиш.

 

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??