28 янв. 2007 г., 22:57

Спомни си хубавите дни 

  Поэзия
842 0 2

 


За тебе ангел бях

и ти направи всичко

да ме задържиш -

дори предложи себе си.

“Не искам да съм млада",

казваше наивно-глупаво

и трогващо до сълзи.

Но времето

ме дърпаше далеч,

а те обичах.

И можех ли

да те лиша

от щастието

най-голямо за жената –

да бъдеш майка...

Макар да зная,

че ще дойде ден,

когато болката
и споменът

ще те накарат
пак за мене

да заплачеш...

Не го прави.

Помни,

че щастието вечно

е измама.

Любовта е страст

и всеотдайност.

Оставих те

да ги намериш

другаде

Боли, дете...

И мене ме боли...

Но ти не се плаши,

вземи живота си

в ръце.

Само някога,

когато вече

няма да ме има,

спомни си

моята любов
и хубавите дни,

които имахме...

Тогава... усмихни се,

не плачи
И знай -

душата ми
усмивката

ще види...

© Сянката Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??