8 янв. 2014 г., 13:09

Спри, сърце 

  Поэзия » Любовная
633 0 0

Спи, сърце, завинаги заспи,
там дълбоко под пръстта
дълбоко погребано остани
заедно с нея - любовта.

 

Умри, сърце, моля те умри
и от тази болка ме избави,
да гледам как друг я държи
и как вплитат своите съдби.

 

Изгний, сърце, в мен изгний
като плод забранен и нежелан.
Болката отровна до край изпий
и след това застини свито в длан

 

Спри, сърце, вовеки спри
вяра в себе си да таиш,
че можеш отново някога ти
тъй лудешки да туптиш.

 

И никога не се връщай, сърце,
далеч, далеч от мене остани.
В труп превърна се онова момче,
което имаше копнежи и мечти

 

Заспи, умри, изгний, спри, сърце,
и вече никога не се завръщай ти.
Вземи със себе си и онова момче
и с теб в пръстта дълбоко го погреби...

© Станчо Станчев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??