11 авг. 2011 г., 11:33

Срамен плач 

  Поэзия » Гражданская
344 0 1

СРАМЕН  ПЛАЧ

 

 

Плачете! – За Царството на сенките,

за перфидния цинизъм,

на силиконките за ненките!...

Ридайте и плачете!

За сенките се кахърете!

За сенчестата икономика,

за тайната ви електроника,

за правителствата в сянка,

за мургавата КИНГ – КОНГ обезянка!

Плачете, мърляйки природата –

сенчеста нали ви е породата;

сенчеста – маймунска,

кастова – робовладелска –

враг на кауза – земевладелска…

Плачете вий за привилегия,

мразете бойната си легия!...

Насилвайте и бийте,

а после – ръцете си измийте!

Плачете! Да не се срамувате –

нали сенчесто се вий “римувате”!...

© Лиляна Благоева Андреева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??