25 мая 2014 г., 21:57  

Сред природата 

  Поэзия » Пейзажная
429 0 5

Майски дъжд е превалявал

цяла нощ в съня ми скрито.

Слънце в капки е изгряло

в билки, в локви от копита.

 

И нагазил рано, рано

в мокрото, да го усетя,

виждам охлювче излязло

до върха на стебълцето.

 

Ранобудно птиче пее

в клони на засмяна вишна

и на мен ми се живее

по законите на Кришна,

 

на Христос или Аллаха

сред поляните красиви –

както в детството ми бяха

дните, чисти и щастливи.

© Иван Христов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??