Старчески дом
Отпред на старата училищна врата
табелата е променена,
старчески дом е днес това
в сградата напълно обновена.
Зад някогашните училищни стени
възрастни хора днес се помещават,
събрани са какви ли не съдби,
очакващи роднините им да ги посещават.
Всеки някога от залъка си е делил,
да посрещне благодатно старините,
но животът участ нова им е отредил,
края да посрещнат на старческия дом зад стените.
Въпреки прекрасните условия домът създал,
и с добрата грижа на лекарите и сестрите,
истината е, че в лицето на обслужващия персонал
всеки ще посрещне остатъка на дните.
Някои полагат сили от тук да продължат,
други се затварят, избират самотата,
някои духом падат, други се държат,
склонили и приели условията на съдбата.
Там, зад някогашните училищни стени на сградата,
душата на възрастния сгушила се е самотна и мълчи,
някои посещавани, други забравени от децата,
всеки чака мига си, когато завинаги ще затвори очи!
© fervor Все права защищены