4 февр. 2008 г., 22:25

Стоя пред тебе 

  Поэзия » Любовная
916 0 5
 

Стоя пред тебе, чисто гола -

по-истинска не съм била.

Нищичко със мен не нося,

а мога  да ти дам безброй неща.

Опитах да си облека суетност.

Оказа се по мене нескроена.

Опитах да си сложа маска.

Уви, не скрих душата си сломена.

Стоя пред тебе, чисто гола.

Студено е, боли ме и съм уморена.

Това съм аз - и само мойта воля

в борба за щастие е устремена.

Идваш срешу мене тихо.

Ако ме усетиш и познаеш,

ако ти до мен се спреш,

че твоя съм, в сърцето си признаеш,

то аз  наистина съм болка и любов.

Стоя пред тебе чисто гола.

Стоя  усмихната и с вдигната глава,

май, по-хубава не съм била.

Нищичко със мен не нося,

а всичкото, що мога да ти дам

         е  любовта.

 

 Вдъхновено от:

http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=96463

© Ирина Костова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??