26 янв. 2015 г., 17:17

Страхът е за слабите 

  Поэзия
803 0 1

Страхът е само за слабите.
Силните дават смело напред.
Дали ще си принц или жабата,
зависи само,само от теб.
Страхливо е да не чувстваш.
(макар за мен да е невъзможно)
С лошото и доброто изпускаш -
непременно, неминуемо, неотложно.
Да се опиташ да се пазиш,
кажи ми, защо ти е нужно?
И какво ако в локвите газиш,
и какво ако ти е тъжно?
И какво ако разбият сърцето ти,
и какво ако почувстваш тъга?
От страх няма да може лицето ти
да сияе,заради любовта.
Клише,но все пак е вярно -
след всяка буря,слънце изгрява.
Бъди смел, безразсъден, но само
обичай живота си до забрава.
Не съществувай, живей!
Само да бъдеш щастлив,
ако искаш викай, запей
за да бъде животът красив.
Страхът е само за слабите.
Силните дават смело напред.
Аз избрах да не бъда от жабите,
кажи ми да вярвам ли в теб?

© Рали Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Всеки човек си има страхове.
    Но тези страхове, които описваш, наистина пречат на пълноценния живот!
    Поздравления!
Предложения
: ??:??