14 сент. 2010 г., 11:25

Странна птица си 

  Поэзия » Любовная
606 0 4

Напролет ти отлиташ, странна птицо!
Напук на всички правила!
Говориш малко, малко питаш...
Летуваш нейде по света.
А зимата долиташ с пълни шепи -
събрал си лед и малко сняг.
Дарил ти ги е някой 'щедър',
а ти завиваш мене с тях...
И чакаш да се стопля. Господи!
От Юга идвам! Там, където
е вечно лято.
Тук замръзнаха ми костите!
Почти ми ампутираха сърцето...
Но пак настъпва време за сбогуване.
Попътен вятър! Излети!
И ако можеш, от това летуване,
донеси ми слънчеви лъчи!

© Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Поздравявам те!
    Много ми хареса!
    Лека нощ !
  • Поздрави и на теб, Соня! Анета, благодаря ти!
  • "..,там където за мен е север, за някой е юг..."
    Поздрав, Петя!
  • Имаш много хубави стихове, Петя!
    Поздравления!
    Чета те редовно.
Предложения
: ??:??