23 янв. 2013 г., 20:54

Сватба с вампир 

  Поэзия » Другая
382 0 0

Тази нощ луната е пияна,

в прозореца ми слезе в полунощ,

от бесове непознати обладана,

най-лудото хоро танцува цяла нощ.

 

А звездите, сводници на мрака,

съблякоха душата ми от плът,

изгубиха мечтите суетата,

простиха се със земния си път.

 

Наоколо звънтят камбани,

грях отпивам от златен потир,

и луна, и звезди са мъртво пияни,

празнувам сватба със вампир.

 

И дълбоко в очите на мрака

привлече ме сляпа светлина,

от болка душата заплака,

прероди се и мънистено засия.

 

Тази нощ ти дойде във съня ми,

а устните ти - чаша с елексир,

до дъно жадно те изпивам

и отдавам ти се в мир.

 

 

***   ***   ***

© Дора Трифонова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??