26 июл. 2007 г., 00:39

Свобода 

  Поэзия
713 0 1

                                    Свобода

                                       Есе

   Свободата е едно от житейските неща, които човек иска да постигне. Свободата е безкрайна и на нея никой не може да сложи край. Свободата, както любовта и щастието, движат живота на човека и му помагат да израсне и психически, и физически. Всеки човек е длъжен да се бори за своята свобода, независимо дали е в затвора или просто не се чувства свободен да изживее пълноценно  живота си.
  Всеки човек се ражда свободен да прави и да бъде това, което иска, а не да се влияе от хората около него. Свободата ни дава стремеж да се борим за нещо, което искаме силно да постигнем в живота. Защото за човек тя е най-важното нещо на света. Човек се чувства единствено истински щастлив, когато в един момент осъзнае, че свободата му е донесла спокойствие на душата. Точно това доказва на хората след време, когато видят спокойствието и хармонията, в която живеят, че свободата е безценна. Дори още от нашето раждане свободата ни дава кураж да избираме как да продължим своя път - по пътя на необятния живот. Когато паднем на земята да станем, да се изтупаме и да продължим или да останем там, където сме паднали.
  Всеки човек има свободна воля да избира пътя, по който върви и сам да избере кога да умре, защото всеки човек е свободен да прави това, което иска.  

© Любомира Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Повторение на изричани толкова пъти думи.Но все пак браво,хубаво е.
Предложения
: ??:??