21 июн. 2011 г., 14:19

Свят на глухи пианисти 

  Поэзия » Другая
508 0 1

Да живеем в мъглата на своето време,

нека гоним ний празни и тъжни лъжи.

Щом дори светлината лицето не грее,

пламъкът е студен и фалшив, запомни!

 

Всеки ден ще пилеем парченца надежда

за по-нежни и истински чисти  съдби.

Но мълчи! Знам, за теб непонятно изглежда -

в егоизма ядеш даже свой’те мечти.

 

И печални сме ние, очите си впили

във  тъмнееща бездна, с дъх на тъга.

Нека вярваме, че и доброто сме скрили,

тук без него е чужда таз грозна сълза.

 

Прогони я! Да, давай! Какво ще попречи?

Златен път от сърцето ти си си послал.

В тебе празно е, даже жлъчта там  не свети.

Ти акорд си на пълен със фалш чер роял.

© Есенна песен Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • !!! ,,Всеки ден ще пилеем парченца надежда'' Поздрав!
Предложения
: ??:??