27 февр. 2011 г., 01:16

Сянката на рибаря 

  Поэзия » Философская
613 0 4

Сянката на рибаря
може да мине по завой
от облаци...
Може да се вгледа
в лявата капандура
на къща сред нищото...
Може да напише епитафия от мъх
и да направи пет стъпки,
преди да пусне огъня отвътре...
Може да наднича
от празен вагон,
да убива скуката в огледала...
Да гледа право в очите -
котки, гълъби и минало...
Сянката на рибаря помни...

© Росица Илиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??