2 июн. 2015 г., 07:50

Съперници 

  Поэзия » Философская
336 0 0

Нощен вятър под звездно небе,

облаци тъмни напират от запад,

скоро в мрак ще затулят навред

пъстрия свят на Земята.

 

След това във тъмнината

дъжд ще рукне из ведро,

а свита нейде Светлината

ще чака утринен простор...

 

***********************

 

Изгрява Слънцето и блесва

величието негово, и в миг

лъчите мрака чер изместват -

Светът променя своя лик.

 

Нов ден започва за Земята,

пореден миг от нейния живот,

а скрита нейде тъмнината

очаква своя следващ ход.

© Георги Георгиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??