21 авг. 2014 г., 17:30

Съвети 

  Поэзия » Другая
294 0 1

Съвети

 

Здравей, читателю на този кратък стих,
искам бавно да четеш и ако може да си тих.
Не слушай чалга, опитай се да слушаш рок,
ще усетиш приток на уникален звук и ток.
Не гледай телевизия, влияе на подсъзнанието
и не си мисли, че всичко е до образованието.
Обичай истински и ако можеш с цялото си сърце,
не бъди алчен и не съди хората по тяхното лице.
Гледай да не се влюбваш, повярвай ми боли,
от главата до петите и на най-мъртвите места дори.
Бъди спокоен и знай, че всичко ще се нареди,
и от мен да знаеш - нищо не може да е както преди.
Живей за себе си, но пък не бъди и егоист,
сънувай често, бъди магьосник, бъди илюзионист.
Не говори зад гърба на хората, тъпо е, човек
не трябва да те интересува кой е тежък и кой е лек.
Та да речем, че това е малка част от моите съвети,
не ги налагам, просто влагам чувства в тез куплети.
А пък и в крайна сметка живота е най-големият учител,
учи се бавно и славно, но пък стани победител.

© Ричард Атанасов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Ще се възползвам от съветите ти!!!Непременно!!!Дано повече хора се възползват от тях!!!
Предложения
: ??:??