На едно различно дете!
Ти живееш в собствен свят,
във който искам да проникна.
Свят, вероятно пъстър и богат
и който бързо мога да обикна.
Ти живееш там без мен.
Самотен ли си, тъжен ли – не знам,
а аз копнея в някой светъл ден
да мога да разгледам твоя храм.
Ти живееш там и знам,
че тихичко ни се усмихваш.
Това е твоят свят голям
на чудеса. И много ни обичаш.
Ти живееш там, а аз
опитвам тайно да премина,
защото в моя свят е студ и мраз
без твоята душа неуловима.