8 мар. 2024 г., 10:04

Такава вис 

  Поэзия
133 4 4

Жена да си на този свят, жена!

И слънцето в очите ти да грее –

такава вис, такава синева,

такава радост всеки мъж копнее!

 

И нека бъде топъл всеки дъжд,

и нека все от щастие се ражда!

Да иска да те има всеки мъж –

такава жажда винаги подклаждай!

 

Бъди любов, бъди му светлина

и нощите му черни озарявай!

Мъжът е нищо, няма ли жена,

която на крака да го изправя.

 

Бъди копнеж, жадувано небе,

потребните за полет нов крила,

че да възкликва мъжкото сърце:

 

„Жена да си ми в този свят, жена!”

© Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Браво!
  • Нека!
  • Честит празник, дами! Прекрасен стих.
  • Мнооого е хубаво! Честит празник, Инара! 💖
Предложения
: ??:??