21 мая 2007 г., 08:29

Танца на душата ми.. 

  Поэзия
1127 0 4
Танцът... изразява чуства!
Танцът... разкрива красота - съчетания от изкуства!
Всяка стъпка, чупка, гънка...
Всяко изражение...
било то мъка-радост,
грозота-красота... злото или пък доброто!...
Изразява и  внезапните ми излияния,
и всички мои мисли...
безутешните мълчания,
и разпилените ми смисли!...
И там, горе... както съм  на сцената качена,
танцувам, но май съм вече уморена...
Внезапно падам... всичко утихва...
няма плясък, ни радост, ни усмивка... ни втренчени очи,
не грее слънце, но и огън стихва...
Танцът на душата ми... просто затихва...

П.Х.

© Павлета Христова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??