10 окт. 2007 г., 18:48

Танцувай 

  Поэзия
740 0 2

Танцувай на гроба ми тъжен, самотен,
не поглеждай към портрета ми цветен,
танцувай и пей от сърце,
от сърце с разплакано лице.
С кървави длани падни на нозе,
напои пръстта с животвората кръв,
жадно гърло е сaмотното поле,
жадно е за още и още кръв.
Дари му живота си,
почини си на гроба ми.
Прегърни влажната пръст,
разпъни душата си на кръст.
Вдъхни ми нов живот от смъртта,
с последни сили изрови ме от пръстта,
изчисти прахта от лицето ми,
нека отново затупти сърцето ми.
Предай ми дъха на смъртинка,
смъртника, страдащ на гроба ми,
страдалеца - в смъртта ми спътника,
знай, само аз ще чуя стона ти.
Само аз - трупа в ръцете ти,
ще знам за риданията,
аз ще приема жертвения дъх
и ще те избавя от страданията...

© Зори Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??