Във мен живеят две жени.
За мен са две - за тебе хиляди.
Вълнуващи, безлични, мъдри,
гальовни, груби, страстни - всякакви.
Един път ставам сутрин със усмивка,
а друг път с облаци в очите буреносни.
(С това разнообразие дали се свиква?)
В главата ти въртят се хиляди въпроси...
И пак повтаряш, че "така е интересно..."
а аз чета в очите страховете ти.
Със мен да се живее не е лесно,
дори самата аз не се понасям на моменти!
А в мен живеят само две жени.
Една със друга спорят и обсъждат.
Такава мене Бог ме сътвори,
затуй обичай ме, не ме осъждай.
И вместо да се чувстваш прокълнат
с такава обич многолика.
Вдигни главата гордо пред света,
защото цял живот за две ще те обичам!
© Силвена Петкова Все права защищены