ТЕРМЍН ПРИ БОГ!
Как искам на бедни да помогна,
но ще чакам малко да замогна.
А какво правят, които парите имат?
Ами какво – те все искат да взимат.
Исках с Бог да се "консултирам",
термѝн при него да „резервирам”.
Казва секретарят: Моля, търпение!
Но спешно е! Аз съм в недоумение.
"Пастори" лъжливо отвориха устата,
заблуждават всички тук, на земята.
Какви ли не теории те обясняваха,
представата ми за Бог стесняваха.
Докато чаках неизвестния си "термѝн",
навсякъде казвах само просто „АМИН!”
и така година след година се нанизаха,
всички преживелици сърцето ми пронизаха.
Накъдето се обърнеш – двуличие и измама,
питам се: какво в света от доброто остана?
Продължавах да "звъня" на Великия ни Бог,
но вие знаете добре какъв е: Просто Строг!
При Него всичко е обратно пропорционално,
което за нас, призованите, оказа се фатално.
Но нищо, ще си изчакам с вяра "термѝна",
макар и до тогава от света да си замина!
Marcello Terezios
Wien . 2006
© Маестро Митко Хаджиев Все права защищены