24 мая 2006 г., 10:26

Ти бил ли си така обичан 

  Поэзия
799 0 5

Ти знаеш ли какво  е да обичаш

без корист, без отплата, без надежда

или ще се опиташ да отричаш,

че този път към нищото отвежда?


Преминеш ли високата ограда

на своето открито безразсъдство,

сърцето ти не може да не страда,

отрекло се от всичко забранено, плътско.


Ти бил ли си така обичан -

ако не си повярвай и вземи

ти този дар така обречен

и с радост му се наслади.

 

© Зл Павлова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??