6 окт. 2008 г., 12:36

толкова съм лесна за обичане 

  Поэзия
2133 0 33
            /провокирано от "Трудна за обичане" - Пинче/

Защото,
толкова съм
лесна за обичане
обикнаха ме
бурите след теб.
А дъждовете ми
се сляха със реките.
И тичам пак
от тъмното към ден.
Защото съм
между земята
и небето
в пространствата
на светлите мечти,
преплитам се
със звездните плеяди,
и с простичко око
ме виждаш ти.
Протегнеш ли ръка,
ще ме намериш.
Въздъхнеш ли,
по клепките ще затрептя.
Изплакана
в очите ти
ще съмвам,
и над нероденият ти сън
ще бдя .
Защото зная аз,
че утрото ще се разсъмне
под капките роса
покрили ни,
когато,
толкова съм лесна за обичане
след дъждовете ми,
прииждащи в реки...


© Евгения Тодорова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??