31 авг. 2014 г., 17:30

Трагедия 

  Поэзия » Гражданская
367 1 0

Мария Събева

 

Трагедия

 

Те бяха в самолета почти триста,

но няма жив нито един от тях.

А съвестта дали ще бъде чиста

на хората, извършили тоз грях?

 

Към пътнически самолет ракета,

изстреляна уж по погрешна цел,

отне на мирни пътници живота.

Вината тежка кой ли би поел?

 

Дори виновниците да открият,

дори виновниците да накажат,

ще могат ли сълзите да изтрият?

Какво за оправдание ще кажат?

 

Не! Няма оправдание за грешки,

заслужили най-строгите присъди.

За жертвите, за мъките човешки

аз вярвам – Бог виновните ще съди.

© Мария Събева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??